Skitten sex?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEVEGELIG: 17.august skrev lege Anders Danielsen Lie et innlegg om analsex i Dagbladet hvor han betegner penetrasjon av anus som utuktig omgang. «Visse kroppsåpninger er ment for andre ting enn utuktig omgang», skrev han. Vi ved Klinikk for Seksuell Opplysning (KSO) reagerer på denne uttalelsen. Seksualitet er ikke «en ting i seg selv», den formes av og gjenspeiler det samfunnet den utfoldes i. Den er bevegelig og foranderlig. Nye seksuelle uttrykk utvikles gjerne i den delen av befolkningen som er minst bundet av konvensjoner for så etter hvert eventuelt å bli vanlig praksis i befolkningen generelt.

Lie trekker frem den anale ambivalensen og fokuserer på de negative aspektene. Han påpeker at analsex ikke har blitt vanlig praksis i den generelle befolkning, noe som stemmer. Likevel er analsex en kilde til glede og nytelse for mange. Lie skriver at det er opplagt at penis ikke har noe i endetarmen å gjøre. For hvem er dette opplagt? Hvem er det han uttaler seg på vegne av? Man kan dra paralleller til ambivalensen rundt oralsex. Mange unge, særlig jenter har doble følelser til det å utføre eller å motta oralsex.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer