Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skittenrealisme verdt strevet

FILM: Det blir hevdet om god litteratur at teksten først er av virkelig høy kvalitet hvis den må kjempes med, hvis den er strevsom og tung og nærmest pinefull å komme igjennom. For bare slik vil den åpenbare seg for deg, ja, saktens fortelle deg noe om selve livet. Det blir også hevdet at de beste jordbærene, de som virkelig eksploderer i munnen og sprer sødmen helt ut i tærne på deg, er dem du smaker etter å ha kloret deg opp på tornebuskene, da du strakk deg etter dem gjennom naboens hekk. Hvor vidt påstandene representerer en slags sannhet, skal forbli ubesvart.

Poenget er at Andrea Arnolds «Red Road» må kjempes med. Filmen er strevsom og tung, men som det etter hvert viser seg, er den også ytterst fascinerende og av høy kvalitet.

Vonde minner

Filmen utspiller seg i Glasgow, og vi følger sikkerhetsvakten Jackie, hvis arbeid går ut på å studere liveopptak fra byens overvåkningskameraer. En dag oppdager hun en kjent skikkelse fra fortida, mannen

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media