KRITISK: Kanskje er det heller Civita som blir behandlet litt for ukritisk av pressen? spør Mari Eifring i Rødt.
Foto: © Luca Kleve-Ruud / Dagsavisen / Samfoto
KRITISK: Kanskje er det heller Civita som blir behandlet litt for ukritisk av pressen? spør Mari Eifring i Rødt. Foto: © Luca Kleve-Ruud / Dagsavisen / SamfotoVis mer

Skittkasting fra Civita

Finanselitens tenketank fortsetter sin kampanje.

Meninger

Finanselitens tenketank, Civita, fortsetter sin kampanje mot Rødt. I Dagbladet torsdag 29. oktober stempler Torstein Ulserød oss igjen som et «autoritært venstreparti», slik han også gjorde i Aftenposten uka før. Heller ikke denne gangen er påstanden begrunnet. Det er kanskje ikke tilfeldig? Rødt vil ha et samfunn bygget på rettsstatens prinsipper og maktspredning, det står svart på hvitt i partiprogrammet: «Rødt mener at ytringsfrihet, organisasjonsfrihet, frie valg, frie medier, streikerett, religionsfrihet og uavhengige domstoler som garanterer rettssikkerheten for det enkelte individ, er grunnleggende». Sånn sett forstår jeg hvorfor Ulserød ikke har tatt seg bryet med å begrunne. Det er rett og slett vanskelig å finne dekning for.

Dette er ikke første gang Civita driver kampanje mot Rødt. Hver gang Rødt vokser litt på meningsmålingene eller får mer medieoppmerksomhet enn vanlig, kvitterer Civita med angrep. Det virker som høyresiden har en arbeidsfordeling, hvor Civita har fått jobben som «bad cop». Høyre kunne ikke kommet unna med å mene at Rødt var en trussel mot demokratiet uten begrunnelse. Det kan derimot Civita. De påstår at Rødt blir behandlet med silkehansker av media, tross utestengelse fra partilederdebattene til NRK og TV2 og valgomaten hos TV2. Kanskje er det heller Civita som blir behandlet litt for ukritisk av pressen? At to debattredaksjoner kort tid etter hverandre unngår å be dem begrunne alvorlige anklager på trykk, kan det tyde på det.

Målet bak Civitas kampanje er ikke først og fremst å endre Rødts politikk, men å påvirke mediedekningen av Rødt. Framtiden vil vise om de får lov til det, eller om mediene klarer å holde på objektive vurderinger.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.