DEBATT

Arendalsuka:

Skivebom fra Rødt om Arendalsuka

Jo, Arendalsuka fungerer som en demokratifestival. Gjennom å senke terskelen for deltagelse har arrangørene lagt til rette for at argumenterer og ideer kan brytes i offentligheten.

MØTEPLASS: Arendalsuka er kroneksempelet på hvordan man kan skape en demokratisk møteplass gjennom å senke barrierer for deltagelse, skriver artikkelforfatter. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix
MØTEPLASS: Arendalsuka er kroneksempelet på hvordan man kan skape en demokratisk møteplass gjennom å senke barrierer for deltagelse, skriver artikkelforfatter. Foto: Torstein Bøe / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Dagbladet 24. august kritiserer leder i Rød Ungdom, Tobias Lund, Arendalsuka for å være et kroneksempel på et demokratisk problem. Men kritikken bommer. For snarere enn å være en demokratisk utfordring, er Arendalsuka et eksempel på det motsatte.

Gjennom å senke terskelen for deltagelse har arrangørene lagt til rette for at argumenterer og ideer kan brytes i offentligheten. Det er særlig tre forhold som gjør at Arendalsuka fungerer som en demokratifestival.

For det første er arrangementene gratis. For det andre er de tilgjengelige for den vanlige borger. For det tredje har uka et stort innslag av beslutningstagere som må forsvare sine beslutninger i offentligheten. Dette er kroneksempelet på hvordan man kan skape en demokratisk møteplass gjennom å senke barrierer for deltagelse.

Lund er særlig kritisk til at næringslivet er representert i Arendal. Det er en snodig kritikk. At næringslivet, i likhet med LO og fagbevegelsen er tilstede, er en demokratisk styrke – ikke svakhet.

Selvsagt vil de store og ressurssterke organisasjonene som LO og NHO ha større muligheter enn mindre organisasjoner til å prege offentligheten; det er tilfelle i Arendal som i resten av landet og resten av året.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer