Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skivebom fra The Kooks

Enerverende postordre-indie.

CD: Du skal ha rimelig god tålmodighet med overjovial britpop dersom du ikke skal irritere deg grønn over jyplingene i The Kooks’ siste plateslipp. Gjengen høres ut som de har delt et glass lykkepiller og skylt ned med solfaktor. Her formelig koker det over av håndklapp, småskeive gitarmelodier og hurra-meg-rundt-refrenger så desperate at man kan bli paranoid av mindre.

Klisjéryttere

Britene har fått mye gratis i kjølvannet av suksessen til nyveiv/danserockband som Kasabian, Arctic Monkeys og Franz Ferdinand. Debuten «Inside In, Inside Out» solgte nemlig to millioner eksemplarer i hjemlandet. Åpningslåten «See the Sun» er ikke helt borte vekk med sin mer avmålte tilnærming til The Cure-arven, det samme kan sies om den tilbakelente og neddempede «Gap». Det er derimot i sanger som «Mr. Maker», «Stormy Weather» og «Shine On», hvor hele klisjéartilleriet rulles ut at det blir full skjæring.

Pakkeløsning

Så overtydelig er pakkeløsningen deres at bilder av stripete gensere, boxfreshe Converse og slalåmposering formelig klør på netthinnene før man har kommet halvveis gjennom plata. The Kooks er etter sigende så glad i den norske fansen at de har inkludert en bonus-EP for kjøperne her hjemme. De har sannsynligvis lite snøring på hvilke uheldige assosiasjoner navnet deres bringer på morsmålet. Vi trenger ikke se The Kooks på sommerens festivalplakater.

KJISJÉFYLT: The Kooks serverer en overtydelig pakkeløsning på «Konk». Her står de på scenen i Tyskland. Foto: SCANPIX
KJISJÉFYLT: The Kooks serverer en overtydelig pakkeløsning på «Konk». Her står de på scenen i Tyskland. Foto: SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media