Skivebom om Gaza-opprop

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ARKITEKTUR: Sven Erik Svendsen, arkitekturprofessor ved NTNU, er en av dette lands få skrivende arkitekter som makter å sette faget inn i en samfunnsmessig og global sammenheng. Selv retter han ofte sitt engasjerte blikk mot bolig- og byforholdene i den 3. verden, særlig med fokus på Afrika. Men i innlegget «Usmakelig opprop» (Dagbladet 20. januar) treffer han langt utenfor blinken.

Svendsen henviser til arkitektkontoret Agraff i Trondheim som med et helsides opprop i Dagbladet 17. januar oppfordret kolleger til å gi økonomisk støtte for å «få på plass nødvendig infrastruktur for folket på Gazastripen». I løpet av to døgn hadde 88 kontorer og enkeltpersoner satt sitt navn på oppropet.

Men dette solidariske tiltak tolker professoren «som en dårlig kamuflert jobbsøknad», legger ironisk til at man trolig vil kreve «vanlige norske honorarer» og konkluderer med at «vi bør spares for slik markedsføring i nedgangstider».

Denne mistenkeliggjøring av motivene til Agraff – og følgelig oppropets signaturer – tjener verken det okkuperte og krigsrammede Palestinas sak eller en arkitektstand som altfor sjelden våger å ytre seg i kontroversielle spørsmål. Agraff ble straks kontaktet av Flyktningehjelpen og Norsk Folkehjelp, og skal ha møter med disse og eventuelle andre organisasjoner for å drøfte mulige strategier for videre støttearbeid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer