Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skivebom

Stilig å se på, men fyttikatta som den stinker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Sveriges stolte Hollywood-sønn, Jonas Åkerlund, har debutert på kino. Han kunne med fordel spart seg til en bedre anledning. Åkerlund er verdenskjent for sine musikkvideoproduksjoner med Prodigy og Madonna. Nå har han laget en film om knarkiser.

I «Spun» avslører Åkerlund sitt svenske opphav ved å plassere en brun Volvo sentralt i handlingen, og masse fin, svensk musikk på lydsporet. I seg selv gode ting, men spekulative som ingredienser i denne meningsløse suppa. Man kan misforstå og tro det er en tøff film.

Kultstjerner som Mickey Rourke, Debbie Harry og Brittany Murphy har hedersplass på rollelista. De spiller triste dophoder på målløs vandring i et amerikansk ingenmannsland, har artige replikkvekslinger og havner stadig vekk i absurde former for trøbbel.

Filmen er elegant håndverk og formspråket stilig, men den utgjør en repetativ og grumsete helhet, med svært tynn og banal moral til slutt. Aller verst er uansett den grove, seksualiserte volden som utøves her. Gjentatte bilder av nakne og forsmådde jentekropper gjør at tilskuere med en viss empatisk evne vil få vondt i magen av å se på. Dette er fullstendig skivebom fra Åkerlund. Dessuten er han altfor seint ute, sjangeren har mistet sin nyhetsinteresse.