Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skjær glede

«Alegría» betyr glede, og et gledesfylt, mektig musikalsk måltid er det Wayne Shorter *69+ serverer på sin første akustiske studioplate på 35 år.

CD: Å ha saksofonisten og ikke minst komponisten Wayne Shorter tilbake i jazzen i full vigør, er som om Diego Maradona med ett skulle vært tilbake på fotballbanen i matchvekt og godt, gammelt slag. På «Alegría» er Shorter dels ledsaget av det faste bandet - Danilo Perez *piano+, John Patitucci *bass+ og Brian Blade *trommer+ - dels av pianist Brad Mehldau, trommeslager Terri Lyne Carrington og Weather Report-perkusjonisten Alex Acuña, og i tillegg sitter det kjente musikere i en stor blåser/stryker-gruppe som lar høre fint fra seg.

Musikalsk er spekteret vidt, fra spenstige nyversjoner av Shorter-kjenninger som «Angola», «Capricorn» og «Orbits» til en fersk og drivende «Sacajawea» og de betagende «Vendiano Alegría» og Villa-Lobos' «Bachianas Brasileiras No 5» . Shorter har også hentet fram den tradisjonelle «She Moves Through The Fair», men uansett hva slags musikalsk lende han beveger seg i, strømmer musikken med enorm autoritet, harmonisk rikdom og i tett, likevel luftig samspill. Tenor- og sopransax-solisten Shorter gnistrer intrikat og upåklagelig, og kan antakelig rydde hylleplass til nye utmerkelser etter hvert som denne festen av en plate finner sitt publikum.

Wayne Shorter Quartet spiller i Oslo Konserthus 30. mars.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media