Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Strid om EU

Skjebnedager etter det italienske marerittet

Italia er kastet ut i ei politisk krise, der nyvalg er den åpenbare løsningen. Men alt tyder på at det ikke blir bedre med det første.

HØYT SPILL: Carlo Cottarelli, til høyre, er bedt om å danne regjerings i Italia, av president Sergio Mattarella. Foto: Reuters / NTB Scanpix
HØYT SPILL: Carlo Cottarelli, til høyre, er bedt om å danne regjerings i Italia, av president Sergio Mattarella. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Kommentar

En EU-skeptisk regjering ble kvalt i fødselen fordi president Sergio Mattarella la ned veto mot en finansminister som er motstander av euroen. Det skjedde i helga, etter valget i mars, som gjorde det populistiske femstjernerbevegelsen til det desidert største partiet i Italia, med støtte fra mer enn 32 prosent av velgerne, og Lega, som fikk 17 prosent av stemmene. Lega har beveget seg fra å være et parti for selvstyre i nord, til å bli et parti som markerer seg med fremmedfiendtlighet og EU-skepsis.

Etter at de to partienes forsøk på å danne regjering mislyktes, kalte president Sergio Mattarella i går inn inn den tidligere direktøren for Det internasjonale pengefondet (IMF), Carlo Cottarelli, til sitt kontor, og ba ham prøve å danne en regjering. Et flertall i parlamentet har imidlertid sagt at de ikke vil støtte en slik regjering, og det er dermed trolig duket for nyvalg til høsten.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 UKE*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. 0,14 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(3,3 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. 3,3 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr 6 måneder. 1 kr per dag

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55kr/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (449kr/6mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?