Skjegget er gråere, vikene dypere og sveisene døllere.

Men Metallica leverer fremdeles varene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Det var et smart trekk av Metallica å la finske HIM slippe til på scenen i går. Der Turbonegro sørget for øltett vorspielstemning, maktet den finske kvintetten nærmest å tappe et kollektivt Valle Hovin for den siste livsgnist med sin apatiske og ukarismatiske depperock.

Etter en så traurig seanse, er det fint lite som kan gå galt. Og det gjorde det heller ikke da metalens U2 tok et dykk i arkivet. Hvordan kan det gå galt når mappene har navn som «Ride the Lightning» og «Master of Puppets»?

Bandet entret scenen og nærmest sparket inn fortenna på publikum med tidenes mest maskuline versjon av «Creeping Death». Når 80 000 knyttnever pumper i lufta, og et kokende stadion samstemmer i die, die, die, vet man hvor man er.

Noe for enhver

Metallica har åpenbart ikke nevneverdig tiltro til sine musikalske bedrifter etter 1991. Gårsdagens konsert på Valle Hovin var så å si renset for låter fra bandets tre siste plater. Trailerrocken bandet serverer på «Fuel» og den noe sidrumpa «The Memory Remains» er ikke det skarpeste bandet har spilt inn, men det tilgir vi kvartetten lett. Sånn for bandets musikalsk samvittighets skyld.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer