Skjeller ut Ronaldo, Hillary og Adam Sandler

Flere som får kjeft av Hitler.

(Dagbladet.no): I dag omtalte vi i Dagbladet at noen har laget en parodi på Hitlers raseriutbrudd i filmen «Der Untergang» - en scene der offiserene hans forteller at de er i ferd med å bli omringet av de allierte. Her er Hitlers tyske replikker tekstet med sjikanøse omtaler av personer i Radio-Norge, og e-posten nådde etter hvert også kulturdepartementet.

Om videoen er morsom eller ikke får være opp til deg å vurdere, men spesielt original er den ikke.

Flere, både internt i db.no, lesere våre og Nrkbeta har pekt på at scenen har blitt parodiert til en hel rekke ulike formål siden Oliver Hirschbiegels film kom ut i 2004.

Hitler-Hillary
Allerede i midten av mai omtalte vi komikeren James Adomians video «Hilarys Downfall»

Her ble Hitlers raseriutbrudd til satire over Hillarys manglende evne til å innse nederlaget, med voldsomme angrep på egne støttespillere og velgere («I say they are losers! Marshmallow-shaped dykes ... My supporters are the dumbest fuck in the country!».

I en kommentar i bloggen Underwire hos teknomagasinet Wired uttalte Adomian:


«Det er helt over toppen ... men vi ville ikke ledd om ikke disse tankene (at Hillary kunne tenkes å skylde på sine mest lojale støttespillere) allerede lå i bakhodene våre.»Misliker Adam Sandler

I kommentarfeltet til NrkBeta vises det til at det på nettsiden Mannhullet.no ligger en norsk remiks til som kommenterer nedleggelsen av NTNU-studentenes festkjeller.

Ellers blir scenen ofte brukt til å kommentere sportsbegivenheter.

Denne skal for eksempel ha irritert mange Manchester United-supportere, da budskapet som overleveres Hitler er at Ronaldo forlater Manchester United. Personlig har vi litt sansen for denne - en kommentar om nivået på Adam Sandler-komedier.


Nerdefaktoren er skyhøy på flere av parodiene, og denne, der en gruppe tilhengere av flysimulatoren X-Wing luftet sin frustrasjon over Microsofts konkurrerende X-Plane, var en av de første som ble laget.

Det finnes flere hundre remikser fra scenen på YouTube - søk på «downfall», som var den engelske tittelen på filmen, og «parody».

Har du tips til flere morsomme «Der Untergang»-parodier?