Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skjelles ut for taterhets

Otto Jespersen starter TV-høsten med naken «tater» og beversafari.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld starter Otto Jespersen høstsesongen med Rikets røst på TV2 med nytt skjegg og sleivspark i gammel kjent stil. Rikssatirikeren har vært på Finnskogen for å finne ut hvordan taterne lever.

Og han blir invitert i krig av kjendistater og pinsepredikant Elias Akselsen før programmet er gått på lufta.

- Otto er en drittsekk. Dette er syk humor, glefser Akselsen etter at han var med avisa Glåmdalen på innspillingen av kveldens program i Oslo i går kveld.

Akselsen truer med søksmål for trakassering av en hel folkegruppe hvis ikke kanalen stopper et promoinnslag der Otto Jespersen ror forbi en beverhytte og lurer på hvor mange tatere det er mulig å få inn der. Akselsen er også kraftig provosert av et innslag med en kamuflert, naken mann som kaller seg tater og sitter i badstu med Otto Jespersen.

-Blotter oss ikke

- Mitt folk blotter seg ikke, og det er en skamplett å vise seg naken. Denne mannen er ikke tater, og hele taterinnslaget bidrar til å stigmatisere en hel folkegruppe, som er blitt hundset med i generasjoner, sier predikant Akselsen til Dagbladet.no.

Han står inne for den spontane reaksjonen han kom med etter innspillingen i går kveld. Otto Jespersen ville ikke møte den overraskende innspillingsgjesten til dialog etterpå.

- Sånne folk som utnytter de svake for å bli populære selv, kaller jeg drittsekker, sier Akselsen.

 TRAKASSERING?  Pinsepredikant og taterkjendis Elias Akselsen er kraftig provosert av kveldens badstuinnslag i Rikets røst med Otto Jespersen og en naken mann som utgir seg for å være tater. FOTO: TV2.
TRAKASSERING? Pinsepredikant og taterkjendis Elias Akselsen er kraftig provosert av kveldens badstuinnslag i Rikets røst med Otto Jespersen og en naken mann som utgir seg for å være tater. FOTO: TV2. Vis mer

Han hevder å ha fått hundre telefoner fra opprørte og gråtende tatere i dag etter Glåmdalens oppslag. Han regner ikke med at TV2 kommer til å stoppe innslaget i kveld. Den antakelsen er rett.

Som innspilt

- Programmet kommer på lufta i kveld slik det ble spilt inn i går. Dette er et satirisk ukeprogram som tøyser med det meste. Otto Jespersen tar også tak i sine egne fartsovertredelser og dom i kveld, sier informasjonsmedarbeider Jørund Rasdal Unneland til Dagbladet.no.

-Skjønner du reaksjonene fra taterfolkets talsmann?

-Vi tar til etterretning at Akselsen ikke liker humoren, sier Jørund Rasdal Unneland.

-Er det du som ikke har sans for humor, Elias Akselsen?

-Jeg har god humor og er med på det meste. Men dette er ren trakassering. Dette vil plage mange, men ikke meg. Jeg er vant til å være i det offentlige søkelys uansett, og derfor reagerer jeg på vegne av de som ikke har selvtillit nok. Jespersen sier i programmet at det er ulv, bjørn, tatere og folk ned uoppgjorte saker som bor på Finnskogen. Jeg kjenner mellom 99,9 og 100 prosent av de 3.000 - 4.000 taterne i Norge, og ingen av dem bor på Finnskogen, sier en indignert og forbannet pinsepredikant.

Han regner med at de tillitsvalgte i taternes egen sammenslutning Romanifolkets Landsforening tar affære etter programmet. Hvis ikke gjør han det selv.

image: Skjelles ut for taterhets
NY INNPAKNING: Otto Jespersen har latt skjegget gro foran kveldens sesongpremiere på Rikets røst på TV2.
BEVERSAFARI: Otto Jespersen og en lokalkjent guide jakter på beverhytter i kveldens Rikets røst.
TATERHETS: Elias Akselsen mener Otto Jespersen trakasserer en hele folkegruppe i kveldens Rikets Røst.