Skjermes mot media

De ni «Idol»-finalistene opplever et enormt trykk, og skjermes mot media i langt større grad enn før.

Bare i sjeldne tilfeller stiller deltakerne opp for andre enn TV2.

- Jeg har ansvaret for ni stk Morten Abel, halvt fleiper TV2s Bjarne Laastad.

«Kurt-stemning»

Han er kontaktperson mellom de ettertraktede intervjuobjektene og media. Til å begynne med markedsførte Laastad og TV2 deltakerne tungt for å skape blest om «Idol».

Nå opplever TV2s «Idol»-kontakt at han må takke nei til veldig mange forespørsler.

- Oppmerksomheten er vanvittig. Vi gjorde riktignok liknende erfaringer i fjorårets «Idol», men ikke før Gaute og Kurt var alene igjen. I år har det vært vanvittig trykk fra starten. Og helt siden vi kom ned i 40 deltakere, har vi opplevd «Kurt-stemning». Derfor må vi holde igjen, sier Laastad.

Grepene

Det er alle slags typer medier som nå vil ha en bit av «Idol»-kaka:

- De store tabloidavisene, ulike radiostasjoner, debatt- og underholdningsprogrammer på fjernsyn, regionaviser, lokalaviser, ungdomsblader og militærtidsskrifter. Stort sett alle, sier Laastad.

Dette er noen av grepene TV2 har gjort for å skjerme finalistene:Deltakerne svarer ikke på direkte forespørsler. Hvis de svarer, henviser de til TV2s presseansvarlige.Også programlederne ønsker å holde lav profil utad.TV2 vurderer alle forespørsler i samarbeid med deltakerne. Mange får avslag.Deltakerne har byttet hotell, riktignok planlagt, men TV2 ønsker ikke at folk skal vite hvor de bor.I går gjennomførte Bjarne Laastad individuelle samtaler med finalistene, der temaet var medietrening.Psykolog Hedvig Montgomery, som har ansvar for «Idol»-deltakerne, gir heller ikke kommentarer til media.

- Er noen av deltakerne for unge til å takle «Idol» og alt det fører med seg?

- Nei, vi føler oss sikre på at 16 år er riktig aldersgrense. Vi tar selvsagt ekstra godt vare på dem mellom 16 og 18 år. Men noen ny aldersdebatt tar vi ikke før vi har avklart om det blir en ny «Idol»-runde, sier Bjarne Laastad.

PASSES PÅ: Det er stort sett bare etter endt konkurranse hver fredag at TV2 slipper media inn på «Idol»-finalistene, som her etter at Margaret Berger (t.v.) og Susanne Nordbøe gikk videre til finalen etter et «wild card»-program.