Skjerp deg, Harket

Gi denne mannen et spark bak.

KONSERT: FREDRIKSTAD (Dagbladet): a-ha-konserten ble en skuffelse. Ikke bare for arrangøren Fredrikstad Fotballklubb, som tapte et par-tre millioner kroner på dårlig oppslutning, men også for publikum. a-ha er tidvis et glitrende band, men er utstyrt en slapp frontfigur.

a-ha er et skip uten skipper.

Det holder ikke med en fager stemme når Morten Harket framstår like veik på scenen som han forvirrer med tåkeprat i talkshows.

Veik frontfigur

Konserten åpnet med en famlende «I’ve Been Losing You», som nok skyltes lydproblemer – spesielt for Harket. Mens lyden tok seg opp, skjedde ikke det samme med konsertens retning. Etter så mange år som popstjerne, burde Harket kunne levere mer krutt og engasjement enn han gjorde i går. En mann som trener så mye og lever høyt på spelt og grønnsaker, burde klare å hente fram mer energi.

Men som søvngjenger og uinspirert posør i eget show var han fullt på høyden.

Det var ikke mye å utsette på selve framførelsen. Bandet framstår langt tyngre og mørkere på scenen enn på plate. 80-tallets popferniss og det lett pompøse er tonet ned til fordel for et mer renskåret rockuttrykk. Dette kler gutta.

Tilløp til allsang

a-ha har en solid og til tider imponerende katalog å velge fra. Vi fikk høre en rocka utgave av «Stay On These Roads», en majestetisk versjon «Scoundrel Days», en langstrakt «Hunting High And Low».

Jo, om Morten Harket er aldri så feilslått som spydspiss og frontfigur, er han en fantastisk sanger.

Da «Take On Me» kom, ble det litt mer fart på den tildekte gressmatta. Og på «Crying In The Rain» var det tilløp til allsang.

Men det ble aldri noe virkelig fart over publikum, som nok hutret seg gjennom den forblåste kvelden. Etter fem kvarter avsluttet a-ha det ordinære settet med James Bond-låten «Living Daylight».

Drivende avslutning

I ekstrasettet fikk vi bl.a. en drivende versjon av «The Sun Always Shines On TV». Likevel, det ble ingen minnerik aften på FFK-stadion.

Neste hjemmeseier kommer nok ikke før Kvisvik og co. møter Tromsø om ei uke.