- Skjerp dere, ikke etterlikne andre. Lag din egen musikk

Delillos-vokalisten ble ikke gjenkjent da han spilte egne låter.

(Dagbladet): Lørdag er det duket for den siste «Hver gang vi møtes»-episoden for i år. I de foregående programmene har hver av de sju artistene blitt hyllet med sin egen dag, og i siste episode er det tid for duetter.

Rundt middagsbordet går samtalen, og Delillos-vokalist Lars Lillo-Stenberg forteller om da han og Jørn Christensen var på seiltur på Sørlandet. Da de hadde ankret opp og tok seg en øl bakerst i båten, mens de spilte gitar og sang, kom det forbi en liten gjeng som gjerne ville ha dem med på fest.

- Det kom sjanglende noen halvfulle folk og sa «spiller dere gitar? Dere må komme og bli med oss, vi har et kjempe-party her oppe». Vi hadde med gitar, fikk et glass vin eller en øl, men alle var ikke så vennlige mot oss. De sa «hvem er dere», og «hva gjør dere her», sier Lillo-Stenberg i programmet.

Se klippet hvor han forteller om hendelsen med misforståelsen over.

- Skjerp dere Lillo-Stenberg spiller sammen med Jørn Christensen i hyllest-bandet Young Neils, og de spilte derfor noen Neil Young-låter på festen.

- Vi spilte Neil Young, det syns de var greit, men de begynte ganske fort å spørre om vi kunne noe av Ole Paus. Vi sa «nei, dessverre», og de ble skuffet. De spurte om vi kunne noe av Jan Eggum, og jeg sa «nei, dessverre» til det også, sier han i programmet og fortsetter:

- Til slutt sa jeg at «jeg kan 60 låter med Delillos». «Jaja, de er allrighte de, så kjør en av de låtene». Jeg spilte to-tre låter, så sa en «herregud, du høres jo helt lik ut». Så kom det ei seriøs jente bort og sa «jeg syns dere må skjerpe dere. Dere kan ikke holde på å etterlikne folk. Dere må skape deres egen musikk».

De øvrige «Hver gang vi møtes»-deltakerne måper og ler av kritikken fra den uvitende festdeltakeren.

Terningkast seks Dette er tredje sesong av «Hver gang vi møtes» på TV 2, og konseptet har hatt sviktende seertall denne våren. Programmet har mistet 200 000 seere siden premieren, og under 400 000 seere på et så stort underholdningsprogram på lørdager, må sies å være krisetall for kanalen.

I programmet tolker musikerkollegene hverandres låter, og forrige helg var det Lillo-Stenberg som hadde sin dag.

Elg tolket hans «Hjernen er alene» med så stor innlevelse at han nærmest mistet pusten, og Dagbladets anmelder Øyvind Rønning trillet terningkast seks for tolkningen.

I samme episode forteller Lillo-Stenberg om bakgrunnen for låten. Teksten kom til ham etter han mistet moren sin som 18-åringen.

I forrige uke fortalte musikeren også til Dagbladet hvordan klamrer seg fast til annerledesfølelsen.

«Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 lørdag klokka 20.00 og 21.40.

SISTE EPISODE:  Lørdag er det klart for siste episode av vårens «Hver gang vi møtes»-sesong. De sju musikerne skal synge duetter sammen mens de hygger seg rundt bordet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SISTE EPISODE: Lørdag er det klart for siste episode av vårens «Hver gang vi møtes»-sesong. De sju musikerne skal synge duetter sammen mens de hygger seg rundt bordet. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer