- Skjerp dere, Sverige!

Jostein Pedersen får støtte fra Grand Prix-veteraner. Svenskene overdriver, mener både helnorske Jahn Teigen og svensk-norske Elisabeth Andreassen.

- Det er så tåpelig at det er helt utrolig, sier Elisabeth Andreassen.

- Såpass må de tåle, sier Jahn Teigen, og legger til:

- Jeg synes Ivar er ei fin hylle. Er ikke den en av Sveriges største suksesser?

Tar det alvorlig

Like humoristisk tar ikke den europeiske kringkastingsunionen EBU saken. Nordens representant i unionen, finske Kjell Ekholm, var i går i kontakt med både norsk og svensk tv. Resultatet: NRK måtte love å sende over Jostein Pedersens kommentarer til inspeksjon.

- Det handler ikke bare om det han har sagt om Sverige. Vi må sammenlikne det med det han sier om andre land. Det er nødt til å være rettferdig, sier Ekholm.

- Vil det hjelpe Jostein Pedersen at han er like sarkastisk mot alle land?

- Hvis han er det, så. Men jeg har fått flere mail i dag, også fra norske seere, som sier at han alltid er spydigst mot Sverige. Dessuten kan han ikke være uhøflig mot alle. Da gir han konkurransen et dårlig rykte, sier Ekholm.

- Dette er en ikke-sak, og det vil EBU se så snart de får båndet fra oss, sier Jon Ola Sand, leder for den norske NRK-delegasjonen i Riga.

Fame, den svenske gruppa som ble sammenliknet med IKEA-hylla Ivar, tar ikke saken alvorlig.

- Vi trekker på skuldrene. Vi ga Norge poeng, de ga oss poeng. Det Pedersen sa spiller ingen rolle, sier Magnus Bäcklund til Aftonbladet.

Humor

- Den svenske sensasjonspressen lager saker ut av ingenting. Dette har begynt hos dem. Når andre tar det på alvor, er det fare på ferde. Dette er humor, Jostein Pedersen er morsom, sier Elisabeth Andreassen.

- Dette er en overreaksjon. Jostein Pedersen kan ikke miste jobben sin på grunn av noe sånt. Det er hyggelig at Grand Prix fortsatt engasjerer, men det går ikke an å ta det så alvorlig. Pedersen hever underholdningsverdien, sier Jahn Teigen.

- Jeg burde klagd inn svenskene til EBU, for de ga meg 0 poeng. Det har jeg slitt med i 25 år nå, sier Jahn Teigen.

Den svenske låten, «Give me your love», kom forresten på femteplass i Riga - 16 fattige poeng og en plassering bak norske Jostein Hasselgårds «I'm not afraid to move on».

STØTTER JOSTEIN II: Elisabeth Andreassen er svensk-norsk, men støtter Norge mot Sveriges Grand Prix-kritikk. - Dette er humor, sier hun.
GRANSKES: Jostein Pedersen
STØTTER JOSTEIN: - Jeg burde klagd inn svenskene til EBU, for de ga meg 0 poeng. Det har jeg slitt med i 25 år nå, sier Jahn Teigen.