DEBATT

Skjerp dere!

Sitter du for eksempel i rullestol og er aleneforsørgende: bare få deg jobb (lett som en plett)!

ENGASJERT: Hvorfor ble du ikke bare født i en rik familie, eller født med en penis, eller født funksjonsfrisk, eller født i Norge? spør Madeleine Schultz. Foto: Privat
ENGASJERT: Hvorfor ble du ikke bare født i en rik familie, eller født med en penis, eller født funksjonsfrisk, eller født i Norge? spør Madeleine Schultz. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Forslaget til det nye statsbudsjettet ble fremlagt denne uka, et forslag som var så blått at man nesten så sort. Det overordnede budskapet lyder: «Er du en av de som sliter, da må du bare skjerpe deg».

At noen faktisk tror at man kan løse samfunnsproblemer ved å bare be folk om å skjerpe seg, er utrolig nok i seg selv. Men, når de som tenker det er mennesker som er gitt et ansvar for å iverta oss alle, da bør varsellamper blinke. Hele forslaget lukter litt av den amerikanske selvhjelpsboka «the secret», verket som lanserer positive tanker som løsningen på alt.

Er du født inn i fattigdom og elendighet: bare tenk deg ut av det! Sitter du for eksempel i rullestol og er aleneforsørgende: bare få deg jobb (lett som en plett)! Blir du utsatt for vold i ekteskapet ditt og ikke kan forlate mannen din på grunn av treårsregelen om opphold, så trenger du ikke hjelp av kvinnorganisasjoner, det er bare å tenke seg fri. Og ved å følge linja til selvhjelpsbøker og diverse andre alternative metoder på tankekraft, så kutter regjeringen nå i bistandspengene, barnetillegg for aleneforsørgende, støtten til kvinnebevegelsen og en del andre sosiale tiltak som åpenbart bare var i veien for friheten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer