- Skjerp trynet ditt, Ingrid!

- Jåle! Statsministerfruen får tyn av bandet Samvirkelaget for uttalelsene sine om norsk interiør-hysteri.

(Dagbladet.no) - Åtte av ti hjem jeg besøker har de samme Arne Jacobsen-stolene, sa statsministerfrue Ingrid Schulerud til Dagbladet på mandag. Schulerud kritiserer norsk interiørhysteri. I alle fall interiørhysteriet slik det kan se ut oppover i åsene vest i Oslo.

- Jeg ble så glad da jeg så forsida til Dagbladet. Denne dama vil ha slutt på interiørhysteriet. Endelig, tenkte jeg. Men hun vil ikke ha mindre hysteri, hun vil ha mer og bedre interiørhysteri,  hun vil ha et mer eksklusivt interiørhysteri!

Bandet Samvirkelaget tar til orde mot Schulerud i det som antakeligvis er verdens første leserinnlegg på video - noen lesere der ute som vet om andre?

Dette er i alle fall norgespremiere på bandets musikkvideo «Ikke snakk til meg om interiør!» og vi har fått æren av å lansere videoen eksklusivt på Dagbladet.no.

Bandet er lettet over at noen endelig har tatt oppgjør med de evinnelige Alessi-kannene og Arne Jacobsen-stolene:

- En Arne Jacobsen-stol koster 10 000 spenn per stykk. Hvis 8 av 10 av de hjemmene du besøker har kjøkkenstoler til ti tusen spenn hver, så bør du få huet ditt ut av Holmenkollen og over i den virkelige verden, er meldingen til landets førstedame i videoen.

- Kall meg jålete, sa Schulerud i Dagblad-intervjuet.

Samvirkelaget tar henne på ordet:

- Skjerp trynet ditt,  Ingrid!

- Det er greit det, jeg skal kalle deg jålete, jeg skal kalle deg mye mer enn jålete. Men det tar vi etterpå, ler de.

Du kan også lage ditt eget video-debattinnlegg og laste opp gratis på Blink. Legg til taggen <Debatt>. De beste videoene blir publisert på Dagbladet.no

LEI AV MOTE-TYRANNIET: I dette intervjuet var det Ingrid Schulerud uttrykte sin misnøye med at alle velger de samme designmøblene og inspirerte bandet Samvirkelaget til å lage musikkvideoen «Ikke snakk til meg om interiør».