Skjerper krigen

TV2-sjef Kåre Valebrokk skjerper nyhetskrigen, og har sikret seg Aftenpostens politiske redaktør Per Norvik (62) på laget. TV2 er mer på hogget enn NRK, mener Norvik. På de politiske debattene er TV2 allerede vinneren.

Norvik er en av landets mest erfarne politiske reportere, og har tidligere jobbet både i VG og NRK Dagsnytt. Nå ser han fram til å konkurrere med NRKs nyhetssendinger på fjernsyn.

- Erfaringen viser jo at når de virkelig store begivenhetene skjer, så tyr folk til NRK. Det må det jo være mulig å få snudd på, sier Norvik.

- TV 2 er kvikkere

- Hva er TV 2s styrke i dekningen av politisk journalistikk sammenliknet med NRK?

- Jeg synes de er kvikkere, mer på hogget når det er noe på gang. Men de er kanskje ikke så flinke til å forklare sammenhenger og årsaken til det som skjer.

- Blir det din rolle å forklare disse sammenhengene?

- Min rolle er ikke definert fullt og helt ennå.

- Men siden TV 2 ansatte deg, innebærer vel det at kanalen vil satse mer på politisk stoff?

- Det må du nesten spørre Valebrokk om, men jeg tror det er ting på gang. Jeg går vel utfra at ansettelsen av meg er et tegn på at de ikke vil nedprioritere feltet, sier Per Norvik.

- Jeg har ansatt Norges mest kompetente politiske menneske, sier en svært tilfreds TV 2-sjef Kåre Valebrokk.

- Er ansettelsen av Norvik et forsøk på å kjøpe seg kredibilitet som allmennkringkaster i forhold til en eventuell konsesjonssøknad?

Vinner debatten

- Overhodet ikke. Vi er gode på politikk fra før. Nå skal vi bli enda bedre. Mye vil ha mer, sier Valebrokk.

TV 2 er allerede vinneren når det gjelder debattprogrammene der politikk ofte er i fokus. Dagbladet har gått gjennom seertallene for programmene «Holmgang» og «Sentrum» på TV 2, og «Redaksjon 21» og «Politikk i kveld» på NRK de to siste månedene.

Tendensen klar: NRK mister seere, TV 2 er vinneren.

«Redaksjon 21» på NRK 1 har hatt et snitt på 515000 seere, mens «Sentrum» på TV 2 gjennomsnittlig har hatt 530000 seere, litt mer enn «Holmgang» s 524000. Terje Svabø har nå skarve 88000 seere i snitt på «Politikk i kveld» på NRK 2.