Anmeldelse: Guns N' Roses - «Hard Skool»

Skjerpings, Guns N' Roses!

Mer resirkulert materiale.

NY MUSIKK: Guns 'N Roses har sluppet nok en «ny» låt. Her fra en konsert på Valle Hovin i 2018. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
NY MUSIKK: Guns 'N Roses har sluppet nok en «ny» låt. Her fra en konsert på Valle Hovin i 2018. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LÅT: Det første først: Det må sies å være underlig passivt at et band, som allerede er seks år ute i sin svært etterlengtede gjenforening, fortsatt roter i søppelbøtta når man skal presentere «nytt» materiale.

Det første låtslippet fra dagens besetning, inkludert hjemvendte Slash og Duff McKagan fra klassikerbesetningen, var den hoderystende underveldende «Absurd».

Ikke nok med at det industrielle mageplasket i seg selv ikke holdt mål, den var også nyoverhalt versjon av ei trollgammel låt som ikke kom med på den 13 år gamle og medium vellykkede, «Chinese Democracy».

Gammelt nytt

Dette viser seg å være tilfelle med «Hard Skool» også, bandets andre singel på to måneder. Enkelte spekulerer om at deler av låta ble skrevet så langt tilbake som 1995.

Vel er «Hard Skool» - for øvrig døpt «Jackie Chan» i «Chinese Democracy»-æraen - en betraktelig bedre låt enn forløperen. Men det sier dessverre mer om «Abåsurd» enn «Hard Skool».

Sistnevnte er utvilsomt mer gjenkjennelig Guns N' Roses i anslaget. Låta er en halvskitten rock'n'roll-sak med et giftig refreng og et brukbart riff som periodevis sender tankene i retning «Use Your Illusion»-tida.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer