Anmeldelse: Guns N' Roses - «Hard Skool»

Skjerpings, Guns N' Roses!

Mer resirkulert materiale.

NY MUSIKK: Guns 'N Roses har sluppet nok en «ny» låt. Her fra en konsert på Valle Hovin i 2018. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
NY MUSIKK: Guns 'N Roses har sluppet nok en «ny» låt. Her fra en konsert på Valle Hovin i 2018. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Publisert

«Hard Skool»

Guns N' Roses

Rock

Utgitt: 2021
Plateselskap: Geffen / Universal

«Tiltaksløst og uinspirert.»
Se alle anmeldelser

LÅT: Det første først: Det må sies å være underlig passivt at et band, som allerede er seks år ute i sin svært etterlengtede gjenforening, fortsatt roter i søppelbøtta når man skal presentere «nytt» materiale.

Det første låtslippet fra dagens besetning, inkludert hjemvendte Slash og Duff McKagan fra klassikerbesetningen, var den hoderystende underveldende «Absurd».

Ikke nok med at det industrielle mageplasket i seg selv ikke holdt mål, den var også nyoverhalt versjon av ei trollgammel låt som ikke kom med på den 13 år gamle og medium vellykkede, «Chinese Democracy».

Gammelt nytt

Dette viser seg å være tilfelle med «Hard Skool» også, bandets andre singel på to måneder. Enkelte spekulerer om at deler av låta ble skrevet så langt tilbake som 1995.

Vel er «Hard Skool» - for øvrig døpt «Jackie Chan» i «Chinese Democracy»-æraen - en betraktelig bedre låt enn forløperen. Men det sier dessverre mer om «Abåsurd» enn «Hard Skool».

Sistnevnte er utvilsomt mer gjenkjennelig Guns N' Roses i anslaget. Låta er en halvskitten rock'n'roll-sak med et giftig refreng og et brukbart riff som periodevis sender tankene i retning «Use Your Illusion»-tida.

Du har en slentrende basslinje fra Duff i front, og Slashs umiskjennelige tone blir malt opp med bred pensel i midtpartiet - ja, til og med Axl låter overbevisende fandenivoldsk i refrengene.

Antiklimaks

Det er derfor et aldri så lite antiklimaks når man blir gjort oppmerksom på at refrengvokalen, ifølge kjennere på Reddit, mest sannsynlig er spilt inn for rundt 20 år siden.

Dette i kombinasjon med at versene framstår tiltaksløse og trommenekompet flatt og uinspirert, gjør at man ikke helt våger å bygge opp forventningene til et nytt album denne gangen heller.

Skjerpings, Guns N' Roses - dere kan bedre enn dette. Hva om å sette av litt tid til faktisk å skrive nye musikk, noe som garantert vil føles mer relevant og inspirerende for samtlige i dagens besetning?

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer