Skjevknappet junidikt

For juni valgte juryen seg diktet «(hun har knappet skjorten din skjevt)», skrevet av Helga Norheim. - Det var overveldende å bli plukket ut her på Dagbladet, sier hun.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Juryen trodde månedens dikt var skrevet av en nykommer, men bak pseudonymet Nadjada gjemte Helga Norheim seg. Hun har deltatt i Diktkammeret over lengre tid.

Usikker på diktet

- Jeg har brukt Nadjada som pseudonym når jeg legger ut dikt jeg er usikker på. Og det var jeg faktisk med dette, sier Helga beskjedent.

For ikke bare nådde diktet opp i nettstedet Poeten.no, også Helge Torvund og Dagbladet.nos jury mente diktet var junis beste i Diktkammeret.

Språklig utfordring

Helga Norheim (36) er fra Sørlandet og bor i Bergen der hun jobber som førskolelærer. Hun har skrevet i rundt tre år, og bruker flere nettsteder til å legge ut diktene sine.

- Jeg begynte å skrive dikt mer som en språklig utfordring enn behovet for å formidle noe. Siden har vel akkurat det utjevnet seg, sier hun. Hun skriver få dikt som hun heller jobber med over lendre tid.

Mange av poetene på Diktkammeret har et ønske om å få utgitt bøker eller på annen måte etablere seg som forfattere. Helga Norheim, derimot, ser det som en hobby:

- Jeg har nok ingen ambisjoner med skrivingen. Egner meg kanskje bedre til å lese...

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer