Skjøge og Gud i gøyalt Brecht-alvor på Det Norske

Ane Dahl Torp og Charlotte Frogner skal se publikum i hvitøyet og forsøke å gi svar på om det er mulig å være et godt menneske.

PREMIEREKLARE: Ane Dahl Torp (t.v.) og Charlotte Frogner skal spille Brecht og ha det moro med et alvorlig tema på Det Norske Teatret i ukene framover. 
FOTO: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET.
PREMIEREKLARE: Ane Dahl Torp (t.v.) og Charlotte Frogner skal spille Brecht og ha det moro med et alvorlig tema på Det Norske Teatret i ukene framover. FOTO: STEINAR BUHOLM/DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I kveld ruller Det Norske Teatret ut den røde premiereløperen for Bertolt Brechts «Det gode mennesket fra Sezuan» i Edvard Hoems oversettelse.

Da Dagbladet møtte tredje (og yngste) gud, Charlotte Frogner, og den gode skjøgen, Ane Dahl Torp, før gårsdagens formiddagsprøve, var humøret på plass og premierenervene fortsatt under kontroll.

Trøbbel  —Mye har falt på plass disse siste dagene med publikumsprøver, sier den diskret gravide hovedrolleinnehaveren Ane Dahl Torp.

Hun spiller Shen Te, en fattig, men snill prostituert, som sørger for husly til tre opprådde guder som har lagt veien om Sezuan.

Som takk får hun penger til å kjøpe ei tobakkssjappe og på den måten skaffe seg et nytt og bedre liv. Men selv før røykelovens dager skal det vise seg å bli mer vrient enn som så. Ja, så trøblete blir det at Shen Te må skaffe seg et ondt alter ego, Shui Ta (også Ane Dahl Torp), for i det hele tatt å overleve.

Sammensatt —Om det er mulig å være et godt menneske, er et stort og sammensatt spørsmål, sier Charlotte Frogner. Hun er Brecht-debutant, og synes arbeidet med forestillingen har vært morsomt, men krevende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer