«Skjønner vi denne tabellen, forstår vi hva som skjer i verden»

Vi er omgitt av tabeller og statistikk - enten vi liker det eller ikke.

TABELLFOLKET: «Stock-Jobbers Extraordinary» heter dette bildet fra cirka 1795 som viser hvordan det ble jobbet med kjøp og salg av aksjer i Londons Bartholomew Lane. Foto: NTB SCANPIX
TABELLFOLKET: «Stock-Jobbers Extraordinary» heter dette bildet fra cirka 1795 som viser hvordan det ble jobbet med kjøp og salg av aksjer i Londons Bartholomew Lane. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Forfatter, kritiker og filosof Espen Søbye er nå ute med boka «Folkemengdens bevegelse 1735-2014, En tabellstudie» og han skriver her om hvordan vi mennesker omgis av tabeller og statistikk, uansett om vi liker det eller ikke.

Når substantivet tabell brukes i bestemt form entall kan det bare være sakk om en tabell, Folkemengdens bevegelse 1735-2014, denne tabellen ble offentliggjort første gang i 1914, til Grunnlovens 100-årsjubileum.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer