- Skjønnhet er ikke å se ut som Beyoncé

Chimamanda Ngozi Adichie er et litterært stjerneskudd.

SUKSESS: - Jeg shopper mer enn før. Og jeg er veldig takknemlig for å bli lest, sier Chimamanda Ngozi Adichie om sin litterære suksess.  I kveld møter hun forfatter Sofi Oksanen og Toril Moi til samtale om makt under Symposium 2013 på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet
SUKSESS: - Jeg shopper mer enn før. Og jeg er veldig takknemlig for å bli lest, sier Chimamanda Ngozi Adichie om sin litterære suksess. I kveld møter hun forfatter Sofi Oksanen og Toril Moi til samtale om makt under Symposium 2013 på Litteraturhuset i Oslo. Foto: Nina Hansen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hun regnes som en av sin generasjons fremste afrikanske forfattere og fikk strående kritikker for «En halv gul sol». «Americanah» som nettopp er lansert på norsk, er en kjærlighetshistorie i den moderne, globale verden der makt, kjønn og hudfarge er sentrale temaer. 

I kveld klokka 21:00 diskuterer hun makt i litteraturen med forfatter Sofi Oksanen og professor Toril Moi på Litteraturhuset i Oslo. Arrangementet er gratis og åpent for alle.  

Men Dagbladet møter henne i afrosalongen VIP Service Salong der hun får håret flettet.

-De er ikke vant til naturlig hår her, sier Chimamanda Ngozi Adichie litt oppgitt.

I likhet med andre jenter i Nigeria, vokste hun opp med at håret hennes var «et problem» fordi det var krus. Hår på kvinner skulle være langt og glatt. Derfor tar jentene antipermanent og bruker hair-extensions.   

- I den globaliserte verden er ideen om skjønnhet blitt veldig homogenisert.Når svarte kvinner i USA faktisk må glatte ut håret for å se «profesjonelle ut» og få seg jobb, er det ikke lenger et individuelt valg. I dag er jeg stolt av mitt naturlige hår og synes langt løshår ser ekkelt ut, sier hun og legger til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer