SÅÅÅÅ GLAD: Adelén vant den tredje og siste delfinalen i Melodi Grand Prix i Larvik Arena - sammen med Sirkus Eliassen og Gaute Ormåsen går hun videre til finalen lørdag. Hun har vinnersjanser så det holder - bare hun blir tryggere og sikrere på å treffe tonene. Foto:Thomas Rasmus Skaug
SÅÅÅÅ GLAD: Adelén vant den tredje og siste delfinalen i Melodi Grand Prix i Larvik Arena - sammen med Sirkus Eliassen og Gaute Ormåsen går hun videre til finalen lørdag. Hun har vinnersjanser så det holder - bare hun blir tryggere og sikrere på å treffe tonene. Foto:Thomas Rasmus SkaugVis mer

Skjønnhet vant over udyret

Adelén synger dels surt og upresist. Hvorfor vil vi likevel ha henne med?

De blodige vampyrene i Gothminister var som snøballer i helvete. De leverte varene, men har ingen ting i en MGP-finale å gjøre. Frontfigur Bjørn Alexander Brem gjorde god figur, men han bør velge advokatpraksisen og sentraleuropeisk industrimetalfans framfor MGP. Vi vil heller ha skjønnhet framfor udyr.

Horten-jenta Adelén Rusillo Steen har en vei å gå. Det var flere ting å sette fingeren på - men først og fremst det at vi vil ha henne videre. Hun fikk helt fortjent flest stemmer. Hennes ungdommelighet, henne purunge entusiasme er sjarmerende. Dessuten er «Bombo» en utmerket låt som kler MGP.

Adelén har null erfaring fra store scener. Hva kan vi forvente? Hva kan vi kreve? Litt keitete og stivbeinte bevegelser kan vi leve med. Også at det var litt surt her og der. Hun er bare 16 år. Og blir kastet ut i det - i beste sendetid lørdag kveld. Om hun er et talent, vil tida vise. Men vi gleder oss til å se henne i finalen med en de beste MGP-låtene, som er av en støpning som Europa kan like. Hennes manager, David Eriksen, er en erfaren talentspeider, låtskriver og produsent. Han tar hånd om Tone Damli, så Adelén er i de beste hender.

Vi kan forstå at Sirkus Eliassen går videre. En smittende latinoflørt, dette. Ikke på høyden med Adeléns, men likevel. Framført av to sukkertøy, som ungpikene sikkert har tappet kontantkortet på - og da har eurohomsene garantert tømt hele bakkontoen. Herlige karer, da. «I Love You Te Quiero» er likevel en dårlig gjentakelse av «Æ vil bare dans» - med et kjipere refreng. Den har et plagsomt hitpotensial, som vi skrev i anmeldelsen. Og akkurat det er mer plagsomt enn vi antok for noen dager siden.

Gaute Ormåsen gikk også fortjent videre. Han har etablert seg som en artist med holdbarhet og flyt siden Idol-deltakelsen i 2003. Det er noe hedemarkstraust og ekte over denne karen som gjør han troverdig. Vi er vant til å høre ham synge på norsk, og det bør han fortsette med, men forsøket med den engelske låta «Awake» fungerte.

Country-låta «Sweet And Heavy» var kveldens beste, men for en kjedelig framførelse, da. Lucky Lips ble stående igjen på startstreken - og det var like greit. Bandet er for bra for dette sirkuset. Det siste delfinaleshowet var i samme ånd som de to foregående. Dyktige programledere i Jenny Skavlan og Erik Solbakken, men programledelsen ble til tider litt slitsom med krampaktig publikumsdeltakelse.