Storfilmer i 2017

«Skjønnheten og udyret»-stjerna slår tilbake mot homokritikken

- Det handler om aldri å skue hunden på hårene.

ETTERLENGTET: Emma Watson spiller Belle i filmatiseringen av klassikeren «Skjønnheten og udyret». Video: Walt Disney Studios Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forrige uke avslørte «Skjønnheten og udyret»-regissør Bill Condon at filmen, for første gang i Disneys historie, vil vise et eksklusivt homofilt øyeblikk.

Det er LeFou, spilt av Josh Gad, som blir stjernen i parallellhistorien hvor han finner ut av sin egen seksualitet. Historien involverer også Gaston, rivalen til prins Adam, som spilles av Luke Evans.

- Det skjer noe på slutten som jeg ikke vil avsløre, men det blir et fint, homofilt øyeblikk i en Disney-film, sa Condon.

Ikke alle har tatt nyheten godt imot. BBC skrev i helga at Russland vurderer å forby filmen da den inneholder «homo-propaganda», som er ulovlig i landet.

En kino i Alabama i USA har sågar tatt «Skjønnheten og udyret» av plakaten på grunn av filmens homo-innhold, skriver Variety.

Slår tilbake

I et intervju med People slår Josh Gad tilbake mot kritikken som har møtt det - i Disney-sammenheng - banebrytende grepet.

- Filmen handler om samhold og aldri å skue hunden på hårene. Det handler også om å gå i dybden og forstå at man ikke skal være redd for ting man ikke forstår eller folk som ser litt annerledes ut, sier skuespilleren til nettstedet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer