Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skjønnheten og udyret

Vevre Anja Garbarek synger på den nye plata til det brutale black metal-bandet Satyricon. - Anja er perfekt for oss, sier Satyricons Sigurd Wongraven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Satyricon er det første norske black metal-bandet som har fått kontrakt med et multinasjonalt selskap. Nyansatt EMI Norsk-direktør Nils Heldal er stolt over å knytte til seg bandet som i 1999 ga ut kritikerhyllede «Rebel Extravaganza». Nå spiller de inn sitt nye album med celebre gjester som Anja Garbarek , Knut Schreiner fra Euroboys og Phil Anselmo fra de amerikanske metal-gigantene Pantera.

Anja er den rette

Sigurd «Satyr» Wongraven er stor fan av Garbarek.

- Jeg ville ha en stemme som var det stikk motsatte av det metal-band flest er ute etter - det operatiske. Jeg ville ha noe som var stille og lavmælt. Da jeg fikk høre Anjas «Smiling And Waving», ble jeg overbevist om hun var den rette for oss.

Garbarek er med på tre av låtene på Satyricons nye album. Sammen med Satyr er hun vokalist på den 14 minutter lange «Black Lava».

- Anja ble revet med. Hun likte det intense og forseggjorte lydbildet vårt. Jeg tror vi er litt like. Begge to liker vi å ha full kontroll over det vi holder på med. Vi lar ikke plateselskap, managere eller andre styre oss. På den måten fant vi en del felles ståsteder, forteller Wongraven.

Fyller ti år

En annen gjest på albumet er David Vincent, kjent fra det smått legendariske death metal-bandet Morbid Angel.

I siste nummer av verdens ledende hardrockblekke, Kerrang!, nevnes Satyricon som et av bandene det knyttes størst forventninger til i 2002. Plata er for øvrig utsatt til august/september fordi Satyricon venter på å få mixet plata i Puk Studio i Danmark med anerkjente Joe Baresi.

Ventetida korter de ned ved å gi ut oppsummeringsalbumet «Ten Horns - Ten Diadems» i løpet av våren. Det er ikke bare D.D.E. som fyller ti år dette halvåret. Det gjør også Satyricon!

<B>PÅ BLACK METAL-PLATE: </B>Anja Garbarek og black metal-bandet Satyricon samarbeider på sistnevntes nye plate.
<B>KONTRASTFYLT:</B> Satyricon ville ha noe stille og lavmælt. Derfor valgte de Anja Garbarek.
Hele Norges coronakart