Skjønnheten og udyret

Skotsk englerøst møter natteravn fra Los Angeles.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Skotske Isobel Campbell, tidligere del av feelgood-gruppa Belle & Sebastian, har i sin tid drømt om å synge duetter med Tom Waits. Hun skrev til whisky-stemmenes keiser, men fikk aldri noe svar. Det kunne blitt en fin plate i skjønnheten & udyret-tradisjonen.Nå har den skotske englerøsten fått ønsket halvveis oppfylt likevel. Amerikaneren Mark Lanegan er også medlem av røyk & spritklubben, noe han har markert både som solosanger og som vokalist i gruppa Hades.

Mary Poppins og Satan

Noen har kalt denne plata et møte mellom «Mary Poppins og Satan», men så fjollete er ikke Isobel Campbell, og Lanegan er ikke fæl nok. En sammenlikning med Nancy Sinatra og Lee Hazlewood er en mulighet, men også dette blir feil. Denne plata er både søtere og annerledes.Lanegan åpner ballet med en Robbie Robertson-aktig vokal på «Deus Ibi Est» - med Campbell i et diskret kor. Den er som de fleste av sangene skrevet av henne, og på «Black Mountain» går hun Simon & Garfunkel i næringen med en vokal så lys at den kan kaste sol inn i den svarteste natt. Deretter en dyp twin peaks-twang på den første virkelige duetten, «The False Husband». Tittellåta briljerer med en cello og steelgitar-duett i solopartiet. Drømmevakkert utført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer