Skjønnheten og udyret

Solo og sammen – det aller meste stemte i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: Bluegrassdronningen Alison Krauss uten sitt Union Station, og verdens beste rockevokalist, Robert Plant, uten Led Zeppelin: Det overraskende samarbeidet resulterte i duettalbumet «Raising Sand», som ble en av fjorårets store plater. Det er derfor ingen overdrivelse å påstå at det var høye forventninger til gårsdagens konsert i Oslo Spektrum. Og ville det bli noen gløtt inn i tidligere karrierer? Svaret måtte bli ja. Ei plate som varer 57 minutter ble dratt ut til en to timer lang feststund. Og – det ble en duokonsert med innlagte soloavdelinger, der summen av det hele rett og slett ble klisjeen full pakke.

Solid backing

Bak seg på scenen har Plant (59) og Krauss (36) minst tre andre soloartister, produsent og gitarist T-Bone Burnett, gitarist Buddy Miller og strengedrager Stuart Duncan (fele/mandolin/banjo) – i tillegg til Jay Bellerose (trommer) og Dennis Crouch (kontrabass). Et bedre lag kan man knapt ønske seg.

Åpningskuttet fra albumet, «Rich Woman», åpner festen. Den er litt tam, men når Krauss griper tak i fela blir det ganske raskt full honky tonk-tenning. En radikalt annerledes versjon av Led Zeppelins «Black Dog» er også i seigeste laget, men det er glemt når Alison Krauss sender Plant ut og hengir seg til «Sister Rosetta Goes Before Us» alene, etterfulgt av en suveren «Let Your Loss Be Your Lesson». Det er rein magi nå – og det blir mer av det. Lyden er dessuten svært behagelig, noe som ikke er en selvfølge i Spektrum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer