Skjønnhetstyrraniet

«Jeg er en jente på 19 år og som vet at jeg har for mye av det «gode» på kroppen. Jeg er fullt klar over at jeg ikke er direkte tjukk, men jeg har kraftig beinbygning og er derfor kraftig. Jeg prøver så godt jeg kan å gå ned i vekt fordi at jeg da vil føle meg bedre.

Mye av grunnen til at jeg ikke har det så bra med meg selv og ser på kroppen min på denne måten er alle de perfekte damene som media viser frem. De får folk til å tro at det å være pen og slank er det beste og noe alle bør streve etter.

Marianne

«Dette er ille. Det er skapt et sykt ideal for ungdom, som absolutt ikke er gunstig.

Tor«Syke idealer eller ikke, uansett øker andelen overvektige i samfunnet. Så har de syke idealene virkelig så stor skadelig effekt ovenfor majoriteten av unge? Jeg tror ikke det, å statistikken støtter denne meningen. I min mening er all «antianoreksi»- propagandaen like skadelig, den forteller jo ungdom at det er ok at du er overvektig, noe som ikke er sant.

Bjoernes«Norske jenter har det for godt og ser ut deretter. Det er nok dessverre ikke slik at norske gutter/menn liker fete jenter - sev om mange trøster seg med at "man for ha den kroppen man har. Det hjelper ikke! Det er ikke attraktivt! Nei, se sørover i Europa, der trenes og trimmes det. Slik blir det sprettrumper og stramme bryster av.

Kjellanb«Jenter trenger et sunnere kroppsideal, særdeles unge jenter.

Charles F. Kane