Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skjøt seg mens de snakket i telefonen

Enken etter Hunter S. Thompson forteller.

(Dagbladet.no): Enken etter Hunter S. Thompson, Anita Thompson (32) forteller i det første intervjuet etter selvmordet at ektemannen skjøt seg mens de to snakket sammen i telefonen.

La ned røret

- Jeg satt i telefonen med han, men så satte han telefonrøret ned og gjorde det. Jeg hørte pistolen klikke, sier Anita Thompson (32) til Aspen Daily News.

Hun forteller at ektemannen hadde bedt henne å komme hjem fra jobb slik at de kunne arbeide med hans ukentlige sportsartikkel i ESPN. Men i stedet for å si farvel satte han telefonen ned og skjøt seg.

Thompson forteller at hun hørte en høy, dump lyd, men hun visste ikke hva som hadde skjedd.

- Jeg ventet på at han skulle komme tilbake i telefonen, sier hun.

Ønsket å dø på topp

Det var søndag 67-åringen tok sitt eget liv på kjøkkenet hjemme i Aspen. Hans sønn, svigerdatter og hans seks år gamle barnebarn var i huset da det skjedde.

Anita Thompson forteller at ektemannen hadde snakket mye om å ta sitt eget liv de siste månedene. Han både skrev og fortalte hvordan han ville bli behandlet etter sin død, og hva som skulle gjøres med eiendeler og upublisert materiale.

- Han ville forsvinne på topp. Jeg skulle ønske jeg kunne ha støttet avgjørelsen hans. Det var et problem for oss, sier Anita, som forteller at det ikke var desperasjon eller frykt som lå bak selvmordsønsket, men rett og slett at han følte tiden var kommet.

Anita forteller at hun i begynnelsen var svært sint, men at det nå går bedre.

- Han var min beste venn, min elsker, partner og lærer. Hans død var en triumf fordi det var dette han ville. Han levde og døde som en mester, sier kvinnen.

STOR FORFATTER:</B> Hunter S. Thompson mente det var på tide å gå bort.