KOMMENTARER

Skjulte interesser

TV 2 har valgt seg lobbyister som ekspertkommentatorer til valget. Det er kommentatorer som skal tjene penger på politikken de kommenterer.

Å VIRKE I DET SKJULTE: Lobbyistene i First House startet naturlig nok opp i Inkognitogata 1. Nå har de flyttet videre til Parkveien 61. 
Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
Å VIRKE I DET SKJULTE: Lobbyistene i First House startet naturlig nok opp i Inkognitogata 1. Nå har de flyttet videre til Parkveien 61. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Valgdekning i NRK og TV 2 får fram noen merkelige sider ved våre TV-selskaper. NRK bruker krefter fra underholdningsavdelingen for å gjøre valgdekning gøyal. Det er kanskje valgdeltakelsen ved fjernkontrollen de bekymrer seg for. TV 2 går en annen vei, Dagsavisen kunne i går fortelle at de har tatt inn First House lobbyistene Jan Erik Larsen og Tor Mikkel Wara som valganalytikere.

Rent objektivt er de to subjektive, men like bekymringsfullt er det at ingen kan vite hvilke interesser de to pleier når de leverer analyser. First House er som kjent et PR- og lobby firma, det er dit politikere går når de skal tjene penger på kunnskapen og kontaktene sine. Og First House har en hemmelig kundeliste. Vi vet ikke hvem eller hva Jan Erik Larsen eller Tor Mikkel Wara jobber for. Vi kan ikke vurdere om analysene for eksempel er farget av PR-kunder fra oljesektoren.

Og TV 2s analytikerpanel er PR-næringspolitisk balansert: Roger Sandum representerer Gambit H+K og Guri Størvold stiller for kommunikasjonsbyrået Zynk. Her skal alle få anledning til å gjøre sine hoser grønne (eller kanskje snarere blå) for framtidige statsråder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer