Anemldelse: Ellen Arnstad og Kristin M. Hauge, Alt du ikke ser. Livet med Joachim

Skjulte sannheten om sønnen

Bevegende og velskrevet om å stå i varig livskrise.

ÅPEN OM DET HUN HAR SKJULT: Som gründer og medieleder har Ellen Arnstad bydd på seg selv, debattert og engasjert. Men det viktigste og vanskeligste i livet har hun inntil nylig skjult for offentligheten. Nå forteller hun.
ÅPEN OM DET HUN HAR SKJULT: Som gründer og medieleder har Ellen Arnstad bydd på seg selv, debattert og engasjert. Men det viktigste og vanskeligste i livet har hun inntil nylig skjult for offentligheten. Nå forteller hun. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Hjulvisp. Gucci-feminist. Tårnfrid. Merkelappene klistret på Ellen Arnstad, profilert sjefredaktør for Henne, KK og Se og Hør, har sjelden vært flatterende. Høye hæler, korte skjørt og en tydelig stemme har tilsynelatende gjort latterliggjøring lett. Men Arnstad er ikke den som sutrer.

Heller ikke i selvbiografiske «Alt du ikke ser. Livet med Joachim». Her forteller hun nøkternt om det hun har stått i privat og holdt skjult siden 2001: Den ubegripelig vonde sannheten om sønnen Joachim.

Hemmeligheten

«Alt du ikke ser» er Arnstads fortelling om å være mor, gründer og medieleder midt i en varig livskrise. Boka, som er skrevet i samarbeid med journalist Kristin M. Hauge, starter i nåtid, i 2018, og åpningen oppleves som et knyttneveslag:

«Jeg stryker Joachim over det tykke, røde, krøllete håret. Forteller ham om adventskalenderen som pappa og jeg har laget til ham. Han er snart 25 år og sitter i rullestolen sin på Grefsenkollen Bolig- og avlastning i Oslo».

Herfra spoler Arnstad tilbake til 2001, da sjokkbeskjeden kommer. Den tilsynelatende friske, bare litt svaksynte syvåringen, har en genfeil. Han kommer til å miste alt; synet, førligheten, vitale hjernefunksjoner, evnen til å spise og snakke. Det er bare et spørsmål om tid. Beskjeden er ikke til å bære, men familien velger holde kunnskapen hemmelig. Den blide, lille sønnen skal skånes for de forferdelige utsiktene. Arnstad går på jobb som alltid, men det er hardt å holde fasaden:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer