Sklir i oljesølet

Skaperne av den norske skrekkfilmen «Mørke sjeler» trenger voksne som kan holde dem i øra.

SKUMMELT? TJA: Den norske skrekkfilmen er blitt til uten støtte fra Norsk filmsinstitutt. Noen gode ideer til tross: Filmen er altfor ofte ulogisk og uelegant, mener vår anmelder. Foto: FILMWEB
SKUMMELT? TJA: Den norske skrekkfilmen er blitt til uten støtte fra Norsk filmsinstitutt. Noen gode ideer til tross: Filmen er altfor ofte ulogisk og uelegant, mener vår anmelder. Foto: FILMWEB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Noe man bare må lære seg i livet, før heller enn senere, er å innse hva man er god til og hva andre gjør bedre. Franskmennene César Ducasse og Mathieu Peteul har både produsert, skrevet og regissert den norske lavbudsjettsfilmen «Mørke sjeler». Regitalentet kan de godt videreutvikle. Det andre må de slutte med.

At gutta er i besittelse av en visuell begavelse, er utvilsomt.

Særlig i begynnelsen har «Mørke sjeler» noe friskt og smart over seg. Introduksjonen av den småklysete politimannen Askestad (Kyrre Haugen Sydness) er kvikk og oppfinnsom. Også bildet av tenåringsjenta Johanna (Johanna Gustavsson), som sitter apatisk med ryggen til publikum og ansiktet mot dataskjermen, mens det går opp for faren (Morten Rudå) at det er noe alvorlig galt med henne, er nifst i sin enkle ro.

Bare kort tid tidligere har vi sett Johanna løpe livredd gjennom skogen med en blodtørstig galning med maske og hvislende drill i hælene, vi har sett henne bli innhentet og drept, erklært død og låst inn på politiets kjølerom. Men nå er hun altså oppe og går igjen.

Amatørmessig Andre steder er «Mørke sjeler» nærmest latterlig amatørmessig. Drillguttens andre mord har en sur smak av studentfilm, i den grad at det blir umulig å glemme at det står noen og filmer det vi ser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer