Skogmo, Bjørn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Hvordan ble du forfatter? - På oppfordring, og via journalistikken. Jeg debuterte som godt voksen, etter å ha satt meg som mål å få antatt et skjønnlitterært manuskript på et anerkjent forlag innenfor en tidsramme på syv måneder. Det klarte jeg, nesten på dagen.

- Hva er din beste leseropplevelse, eller favorittforfatter? - Carver, Hemingway, Brautigan, Conrad, Borges og andre. Bøker jeg ofte vender tilbake til er «Mørkets hjerte» (Conrad), Hemingways noveller, Cortázars «Paradis» og Richards Brautigans «Ørretfiske i Amerika». Jeg vil også nevne Jan Erik Volds eminente utvalg og gjendiktning av Brautigans lyrikk.

- Hvordan liker du å jobbe? - Jeg arbeider helst fra tidlig om morgenen, og etter en pause på ettermiddagen leser og retter jeg i formiddagens produksjon. Det blir ofte mange korrigeringer, og samme tekst kan være gjennomskrevet på nytt flere ganger før den er i orden.

- Hva blir du inspirert av?- Min viktigste inspirasjon, i tillegg til andre mennesker og litteratur, er musikk. Det er blitt slik at hver bok jeg har utgitt, er blitt skrevet med en bestemt cd surrende i bakgrunnen. «Han byttet meg bort med en Studebaker» ble akkompagnert av den islandske artisten Móa («Universal»). Da jeg holdt på med «Under holdning» var det Björk som ble spilt, og «Fall fra liten høyde» ble ansporet av en rikholdig miks av Brahms, Pink Floyd, Rolling Stones og Tom Waits.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer