Skole advarer mot Loes Kurtby-bok

- Egner seg ikke for elevene.

MØTER MOTSTAND: Erlend Loes siste bok om trucksjåføren Kurt er kritikerrost, men har også fått mye kritikk. Først blant svenske lesere, som reagerer på harselaset med Knutby-sekten. Nå advarer en skole elevene mot boka. Foto: JOHN T. PEDERSEN
MØTER MOTSTAND: Erlend Loes siste bok om trucksjåføren Kurt er kritikerrost, men har også fått mye kritikk. Først blant svenske lesere, som reagerer på harselaset med Knutby-sekten. Nå advarer en skole elevene mot boka. Foto: JOHN T. PEDERSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Erlend Loe møtte mye kritikk i Sverige i forbindelse med lanseringen av sin siste bok om trucksjåføren Kurt. Barneboka «Kurtby» er en satirisk fortelling inspirert av den svenske Knutby-sekten.

Smakløst, mente 82 prosent av leserne til den svenske avisa Expressen. Nå møter Loe også motbør hjemme i Norge.

Advarer mot bøker- Knutby-drapene er en grusom historie, og ungene kjenner den ikke. Det er en verden som ikke passer for 11-12-åringer, sier undervisningsinspektør Britt Flemmen Vågbø ved Batnfjord skole i Møre og Romsdal til Dagbladet.

«Kurtby» er en av fem barnebøker som er med i det nasjonale Bok til alle-prosjektet i år. For sjette år på rad får landets 6. og 7. klassinger velge seg en gratis bok i sin lokale bokhandel. Bøkene er vurdert og plukket ut av blant andre Foreningen !Les og Norsk Barnebokinstitutt.

Men Batnfjord skole advarer mot to av bøkene på lista. De har sendt ut et brev til foreldre, der de gjør oppmerksom på at de ikke vil anbefale dem for elevene. I tillegg til Loes «Kurtby», gjelder det fotballboka «Best i byen» av forfatter Torbjørn Moen og assistenttrener for kvinnelandslaget, Pål Arne Johansen. Det melder Romsdals Budstikke i dag, som har fått tilgang til brevet.«Det er ein slags parodi på Knutby, og det som skjedde der... Ho tek opp ein tematikk som vi ikkje kan forstå eignar seg for barneskule-elevar, og har et språk og eit innhald som dei ikkje vil ha føresetnad for å forstå,» står det om «Kurtby».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer