Skoleavgift for filmvisning

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

«Jeg forstår ikke hvorfor er det så vanskelig å ta inn over seg at det faktisk etter norsk (og internasjonal) lov er opphavspersonen som bestemmer alle kriterier for bruk av sitt verk (ja, det finnes unntak). Clapsticks

«Selvfølgelig skal skolene betale for å bruke en film i undervisningen, enten den er norsk eller utenlandsk. Om en skoleklasse finner på at de skal se «Max Manus» på kino, må de jo løse billetter. Kan ikke omgå dette med å kjøpe en dvd og se i klasserommet.

Jarle B.

«En film i et klasserom er undervisning, ikke kino eller sofahygge. De kan kjøpe en dvd og låne den ut til grupper av elever, eller alle samles hjemme hos Per, det er privat visning og fullt lovlig. Men skolen ønsker altså at den skal ses og forstås og diskuteres på de rette premisser. Skolene har dårlig nok råd som det er.

Inc

««Max Manus» er finansiert av skattepenger betalt av elevenes foreldre, og så har de frekkhetens nådegave til å be om mer penger! At denne filmen er av historisk interesse og passende i skolesammenheng, bryr de seg lite om.

Ola

«Slik jeg har forstått det, vil det koste vår skole ca. 15 000 kr året for en lisens som gir oss rett til å vise hele filmer for elevene (med over 600 elever). I tillegg kommer leie av hver enkelt film. Det er blitt en vanskelig situasjon for skolene å forholde seg til, der Kulturdepartementet og Norwegian Film har to forskjellige oppfatninger av saken.

Moldeklev

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer