Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Skoleavslutning på steroider

Poptalentet Isac Elliot har fortsatt mye å gå på for å leve opp til Bieber-stempelet.

Tweenårings-drømmen: Hovedstadens Isac Elliot-fans tok i mot sitt finske idol med decibelrekord i Oslo Spektrum.      Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
Tweenårings-drømmen: Hovedstadens Isac Elliot-fans tok i mot sitt finske idol med decibelrekord i Oslo Spektrum. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet Vis mer

Etter å ha smeltet tusenvis av pikehjerter i Hamar og Stavanger, hvor han også sendte et knippe av sine mest dedikerte Ellioters ut på horisontalen til Røde Kors, var det lørdag kveld Oslo-fansens tur til å ta del i Save a Girl-turnéen til det finske stjerneskuddet Isac Elliot.

Det foreløpige høydepunktet i 13-åringens kun to år lange karriere, hvor han på både passende og upassende vis har blitt utpekt å være «Nordens Justin Bieber». For joda, Elliot kan nok til tider minne om en ung og uskyldig Bieber. Han har til og med lagt seg til mye av den samme måten å bruke stemmen. Men helhetlig sett er det selvfølgelig en budsjettversjon vi snakker om, bygget opp rundt et klonet image og låter som ikke en gang når den kanadiske superstjernen opp til anklene.   

Scenemagi for 10-åringer  

Analyserende og åpenbare musikkjournalistsynspunkter kunne likevel aldri ha dempet begeistringen blant de mange tusen, skrikende ungjentene i Oslo Spektrum. De fleste av dem trygt ved siden av sine respektive foresatte, og hypnotiserende preget av den magiske følelsen det er å oppleve sin første, store konsert.

Det er nesten så man blir misunnelig.

Men jeg har jo altså åpenbart et helt annet utgangspunkt enn de hoppende 10-åringene rundt meg, og sliter med å unngå følelsen av å beskue årets barneskoleavslutning på steroider. Faktumet at Save A Girl Tour er et show for kids - framført av andre kids, er vanskelig å overse, være seg det er de unge og håpløst usynkroniserte danserne, eller Isac Elliots egne mangler som frontmann i en stor sal som Oslo Spektrum.  

Stemmemessig sliter han med å holde rene toner gjennom nærmest hele konserten, og kommunikasjonen med publikum går for det meste i kleint innøvde flørtelinjer, svar på åpenbart skriptede Twitter-spørsmål, «Osloo», «Allriight», og talløse repetisjoner av Michael Jacksons berømte hyleoppfordring med fingrene.  

Ung, men lovende

Så var det likevel dette med alderen da. Med sine 13 unge år, går det nemlig ikke an å kimse av den allerede lovende showmannen Elliot. Bevæpnet med sangene fra sine på ingen måte håpløse album «Wake Up World» og spesielt «Follow Me», samt en «voksne bakmenn»-kalkulert forståelse av hvordan man sjarmerer seg inn i fansens emosjonelle tenåringsverden. Det vil si uskyldige ønsker om å være deres «første kyss», eller turnéens budskap om å ville redde alle de hylende jentene i salen.

Med et fullt klubb-Spektrum - i tillegg til store konserterer i Stavanger, Hamar og Bergen - er det vanskelig å se for seg at Isac Elliot vil forsvinne med det aller første. Det samme tror jeg gjelder fansen. Og hvis han klarer å bygge videre på sitt beste materiale (som denne kvelden ble levert på rad og rekke mot slutten av konserten), skal man ikke se bort i fra at det er mulig å nærme seg det enn så lenge premature Bieber-stempelet om noen få år.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media