DEBATT

Debatt: Livssyn

Skolegudstjenester skaper ikke a- og b-lag

At elevflokken splittes ved skolegudstjenester er et faktum ingen benekter. 

BISKOP: Halvor Nordhaug er biskop i Bjørgvin bispedømme, med bispesete i Bergen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
BISKOP: Halvor Nordhaug er biskop i Bjørgvin bispedømme, med bispesete i Bergen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

I et innlegg på Dagbladets nettsider går Christian Lomsdalen 16. november til angrep på skolegudstjenestene. Det må han gjerne gjøre. Men når han forsøker å spenne meg som drahjelp for sin vogn, blir det galt.

Lomsdalen påstår følgende: «I arbeidet med å få folk til å dukke opp i gudstjenester, særlig i de gudstjenestene dere mener er så viktige for norsk kultur og identitet, går ikke veien gjennom å dele opp befolkningen eller skoleelevene i a- og b-lag – slik biskop Halvor Nordhaug erkjenner i Vårt Land og FriTanke at dagens ordning skaper.»

TIl dette er det bare å si at jeg aldri noe sted har påstått det som Lomsdalen her tillegger meg. At elevflokken splittes ved skolegudstjenester er et faktum ingen benekter. Men jeg har aldri kalt dette for en oppdeling i a- og b-lag, slik Lomsdalen hevder. Her tillegger han meg meninger som jeg ikke har gitt uttrykk for. Jeg mener tvert imot at skillet som oppstår ved skolegudstjenester reflekterer reelle skiller i livssyn innen det norske samfunnet, og disse må vi lære å leve med og ikke stigmatisere ved å kalle dem «a- og b-lag».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer