DEBATT

Debatt: Skolemat

Skolemat lønner seg

Spørsmålet bør ikke være om vi har råd til et gratis måltid i skolen – men om vi har råd til å la være.

BEDRE LÆRINGSMILJØ: Lærere ved skoler som har skolemat, melder om roligere elever som er bedre konsentrerte og et generelt bedre læringsmiljø. Et godt læringsmiljø er helt avgjørende for elevenes læring, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
BEDRE LÆRINGSMILJØ: Lærere ved skoler som har skolemat, melder om roligere elever som er bedre konsentrerte og et generelt bedre læringsmiljø. Et godt læringsmiljø er helt avgjørende for elevenes læring, skriver innsenderen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Få barna til å stå opp i tide. Sjekke at de pusser tennene og får gått på do. Smøre en sunn og god matpakke, som jeg forhåpentligvis har husket å handle inn nok mat til. Sørge for at de har på seg fornuftige klær. Huske på at de faktisk får med seg matpakka. Forsøke å få dem til skolen i tide. Var det i dag de skulle på tur? Rekker jeg møtet på jobben?

Jeg har ikke barn selv, men jeg husker hektiske morgener fra jeg vokste opp. Når jeg en gang forhåpentligvis får egne barn, vil jeg sette umåtelig stor pris på den luksusen det er å slippe å smøre matpakke hver eneste dag. For gratis skolemåltid er et strålende tilbud til barneforeldre som slipper å kjøpe og smøre inn utallige matpakker til barna sine. Det er også ganske mye penger spart for alle barnefamiliene, som de kan bruke til noe annet.

Samtidig er det naturligvis ikke barneforeldrene som er det viktigste ved å innføre gratis skolemat. Det er selvfølgelig barna. Det er ikke mange som er uenige i at alle barn bør få et godt og sunt måltid i løpet av skoledagen. Men det er tydeligvis ikke alle som er villige til å gjøre noe for å sikre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer