Skolepastor bannlyser Harry Potter

Hevder forfatter J.K. Rowling portretterer «ekte magi».

<strong>FJERNES:</strong> Harry Potter serien er en av verdens største litterære suksesser og elsket av unge og voksne over hele kloden. Bokserien er likevel omstridt i enkelte konservative religiøse miljøer. Foto: NTB Scanpix
FJERNES: Harry Potter serien er en av verdens største litterære suksesser og elsket av unge og voksne over hele kloden. Bokserien er likevel omstridt i enkelte konservative religiøse miljøer. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Enkelte tar forfatteres oppdiktede fantasiverdener i overkant seriøst. Den katolske skolen St. Edward i den amerikanske storbyen Nashville har nå bannlyst den verdenskjente bokserien «Harry Potter» fra skolebiblioteket. Skolens øverste leder, pastor Dan Reehill, mener nemlig at forfatter J.K. Rowling portretterer «ekte magi» i bøkene.

Avgjørelsen ble kunngjort i en e-post til elevenes foreldre, ifølge avisa The Tennessian. Han advarer i skrivet mot at verkenes trylleformler og forbannelser er ekte, og at man risikerer «å mane fram onde ånder» når de leses.

- Bøkene presenterer magi som både ond og god. Dette er ikke sant, men en smart måte å bedra på. Dette er faktiske trylleformler som, dersom de leses av et menneske, risikerer å mane fram onde ånder i personen som leser teksten, skriver en angivelig helt seriøs Reehill i e-posten.

Han forklarte videre at han har konsultert flere eksorsister i USA og Roma som alle anbefalte ham å fjerne bøkene. Avgjørelsen ble tatt på bakgrunn av en henvendelse fra en foresatt, skriver avisa. En leder i sentralapparatet til de katolske skolene i Nashville, Rebecca Hammel, bekrefter overfor The Tennessean at bøkene er fjernet.

Hun forteller at de ikke legger seg opp i hva foresatte leser for barna sine hjemme, men at deres skolebibliotek skal inneholde «passende litteratur for deres klasserom».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer