KOMMENTARER

Skolepolitikken kan koste oslobyrådet makta neste år

Alarm i osloskolen.

Skolepolitikken kan koste oslobyrådet makta neste år
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Ingenting er viktigere for folk flest enn barna deres. Derfor er det full kriseberedskap blant ansatte og foreldre på mange skoler i Oslo akkurat nå.

På en skole har foreldrene fått brev om at den årlige skidagen må legges ned, at det ikke vil bli kjøpt inn noen nye lærebøker eller bøker til skolebiblioteket i år – og at skolen sannsynligvis må si opp lærere. 22 rektorer fra Oslo vest har skrevet felles kronikk i Aftenposten. Der siterte de Deloitte-rapporten som ligger til grunn for den nye ressursfordelingsmodellen i osloskolen på at situasjonen er prekær allerede før de nye kuttene: «skoler på Oslo vest driver skole på grensen av det forsvarlige». FAU-representanter også fra min datters skole var blant demonstrantene foran Rådhuset i julestria, da hundrevis møtte opp under appellen «Alle barn i Oslo har rett på å få en god skolegang».

Stridens kjerne er omfordelingen blant skoler i Oslo som ble vedtatt av bystyret onsdag denne uka. Utgangspunktet er prisverdig, i en til dels delt by er det riktig og viktig å positivt særbehandle skoler med større behov enn snittet. Mange skoler i Oslo har særskilte utfordringer med elever fra ressurssvake familier med lav lønn og utdanning, og en høy andel elever med barnevernstiltak. Flere av disse skolene har hatt for dårlig økonomi til å løse disse oppgavene på best mulig måte, og det er akkurat de som nå kan juble for bedre økonomi og flere lærere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer