KOMMENTARER

Testing i skolen:

Skoleprøvene bør gjøre skolen bedre, ikke brukes til belønning eller markedsføring

Dessverre mener de nye regjeringspartiene at testresultatene angår oss alle.

Tegning: Finn Graff
Tegning: Finn Graff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Etter ukevis med spekulasjoner om hvordan Venstre og Fremskrittspartiet skulle klare å snekre broer over ravinene som skilte dem ad, foreligger nå resultatet. Beklagelig nok er det ett område der de tre nye regjeringspartiene ser ut til å stå i lykkelig omfavnelse på samme knaus, forent i planen om å «kartlegge læringsresultater gjennom hele skoleløpet og sikre full åpenhet om resultater på skolenivå». Dette er et syn som har fulgt med fra Sundvollen-plattformen til nåværende regjering, og som det ville vært all grunn til å revurdere. Venstre har tidligere bedyret at de ikke vil at prøvene skal brukes som rangeringssystem, og det er beklagelig at de har gitt seg på dette punktet.

Om det bare hadde vært snakk om å kartlegge elevenes læringsresultater, gjennom kartleggingsprøver og nasjonale prøver, ville det ikke vært god nok grunn til å rynke brynene, selv om også dette må gjøres med nennsomhet. Det er klart det er nyttig å få rede på hvor elevene faktisk står faglig, hva de mestrer og hva de strever med. Meldingene om skolebarn som stresser og gruer seg til prøvene, er urovekkende og må tas svært alvorlig av de som har omsorgsroller overfor elevene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer