Skotsk åpning

PARIS: Fotballen satt løst og de skotske skjørtene flagret da fotball-VM ble innledet av en gigantparade i Paris i går. Stemningen var ellevill mens de fire heller smakløse kjempene vagget fram til Concordeplassen og festen kunne begynne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Se selv. Det er ikke bare et rykte. Vi har ingenting under, lo Malcolm og Gordon MacKay, Paul Nelson, David Mooney og Mark Timmons fra Glasgow, i fin form allerede, til Dagbladet i går kveld. I neste øyeblikk kastet de seg over vikingkledde Susann Rugaas fra Helgeland og Veronika Leithe fra Averøy i Møre og Romsdal, som tappert forsvarte de norske fargene. Alt mens kjempen Pablo, som representerte det amerikanske kontinentet, sakte skred forbi på Champs-Élysées.

Bratbakk

- Norge ender på bunnen. Dere skulle hatt med Harald Martin Bratbakk. Hvorfor er ikke han med? Han kjenner vi fra Glasgow Celtic, mente de skotske herrer, mens damene selvsagt holdt på Norge.

En million mennesker sto langs de fire kortesjene, og de 12000 aller heldigste hadde fått plass på tribunene på Concordeplassen. Der satt også de mektige og beskuet fotballens fire kjempeguder, eskortert av 4500 dansere, akrobater på stylter eller rulleskøyter, gresstrå, insekter, tusenvis av små fotballspillere og andre buskvekster.

Redde

- Det er heslig, mente et par bak barrierene langs Champs-Elysees. Oppblåste Pablo var ikke særlig pen, og små barn ble redde for øynene hans som beveget seg. Men her lå det dyp filosofi bak.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer