Skotsk superband

Belle & Sebastian, Mogwai og Arab Strap danner nytt band.

Belle & Sebastian, Mogwai og Arab Strap er blant skottene som har samlet seg for å lage plate og spille konserter.

Gary Lightbody fra det irske bandet Snow Patrol, bor i Glasgow. Han har tatt initiativet til superbandet. Snow Patrol har samme plateselskap som Belle & Sebastian, og har dessuten opptrådt med de flere ganger. Irene ga ut sin andre plate i år, med tittelen «When It's All Over We Still Have To Clear Up».

Super-skottene kaller seg Reindeer Section sammen, og de har spilt inn 15 spor på plata som slippes 6. august. Tittelen er «Y'All Get Scared Now Ya Hear!».

- Vi kan takke Lou Barlow, forteller sjefen selv, Gary Lightbody til NME. - Han hadde tre konserter i Glasgow i januar hvor «alle» var. Jeg gikk rundt full og god og snakka om at jeg hadde starta et band som het Reindeer Section - jeg aner ikke hvor det navnet kom fra. Jeg spurte folk jeg traff om de ville bli med.

Og det ville alle.

- Jeg var så oppskrudd at jeg skrev 15 sanger dagen etter, og jeg klarte å få alle sammen samlet for å spille låtene inn. Folka var virkelig ivrige, fordi januar er engentlig en døll måned. Vi spilte inn 17 sanger på 10 dager i Glasgow.

Supergruppa skal debutere live på T in The Park i Kinkross 8. juli. En hemmelig konsert planlegges også i Belfast.

Disse er med:

Mogwai: John Cummings

Arab Strap: Aidan Moffat

Belle & Sebastian: Richard Colburn og Mick Cooke

Mull Historical Society: Colin MacIntyre

Eva: Jenny Reeve

Astrid: Willie Campbell og Charlie Clarke

Snow Patrol: Johnny Quinn og sjefen Gary Lightbody

Arab Strap spiller på Quarten lørdag 7. juli. Tidligere i år fikk de terningkast 5 i Dagbladet for plata «The Red Thread». I 1999 spilte Mogwai der. Belle & Sebastian har også vært i Norge, og dessuten fått gode kritikker i Dagbladet flere ganger. Alt ligger altså til rette for et suksessfullt skotsk superband.

<B>MOGWAI:</B> Spilte på klubben So What! i Oslo i 1998.
<B>SKY SKOTTER:</B>Gitaristen i gruppen Belle & Sebastian, Stevie Jackson.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 58363084


Varnish cache server