Skrangler inn i påsken

Respektabel animasjonsfilm.

Les alle filmanmeldelsene

FILM: «Istid», historien om et dovendyr, en mammut og en sabeltiger, ble en familiesuksess for tre år siden, ikke minst på grunn av velvalgte norske stemmer.

I regissør Chris Wedges nye animasjonsfilm handler det om noen skranglete roboter som protesterer mot nye tider.

De norske stemmene - Aksel Hennie, Jon Almaas, Stine Buer med flere - er greie, men ikke på langt nær så oppsiktsvekkende som Dagfinn Lyngbø og Otto Jespersen var i «Istid».

Rodney Copperbottom er en ung robot fra en fattig familie. Robotpappa jobber som oppvaskmaskin og tjener deretter, og lille Rodney måtte nøye seg med brukte deler etter hvert som han ble større. Rodney drømmer om å bli oppfinner og flytte til Robot City, for å jobbe hos sin store helt Bigweld.

I Robot City er ikke alt som Rodney trodde. Bigweld er forsvunnet, hans plass er tatt av Ratchet, som jobber etter bedriftsøkonomiske prinsipper. Ratchet vil fjerne alle gamle, slitte og rustne roboter og erstatte dem med nye og skinnende modeller som han selger. Det synes ikke Rodney og de nye, falleferdige vennene hans er ålreit.

«Robotene» er en enkel og grei liten film, med et par scener som gjør at man sperrer opp øynene - blant annet får vi se at kollektivtilbudet i Robot City er så hårreisende at det får Oslo Sporveier til å minne om Orientekspressen.Ellers er filmen en respektabel, men ikke spektakulær opplevelse.

 ROBOT CITY:  I «Robotene» følger Rodney og hans gleder og skuffelser i Robot City. Og vi blir kjent med noen andre skranglete roboter.
ROBOT CITY: I «Robotene» følger Rodney og hans gleder og skuffelser i Robot City. Og vi blir kjent med noen andre skranglete roboter. Vis mer