Skravlekjerring vraket som kongegave

Nordisk Film vil ikke vise Vivi Haug-film til kongen.

(Dagbladet.no): Filmen «Skravlekjerringa» skulle være en del av Østfolds gave til Kong Haralds syttiårsdag, skriver Fredriksstad Blad. Den skulle vises i forkant av ungdomsbandet Black Orions opptreden under en tv-sending fredag. Østfold Fylkeskommune spanderte 30 000 kroner på prosjektet, som viser raske snutter av skravlekjerring Vivi Haug - også kjent fra VG-reklamen - plassert på forskjellige steder i fylket.

Men nå har filmen blitt vraket av Nordisk Film.

Frie tøyler

- Vi fikk frie tøyler av Nordisk Film som arrangerer tv-showet, og valgte en litt uhøytidelig presentasjon av fylket, sier informasjonssjef Tone Stenbek til avisa.

- Mandag kveld fikk vi en epost fra Nordisk Film som fortalte at filmen ikke passer inn i konseptet, selv etter at vi hadde gjort tilpasningene som Nordisk Film ba om underveis i prosessen. Det synes vi er fryktelig synd, sier Stenbek.

Profileringsvideo

Overfor Fredriksstad Blad understreker hun likevel at de skal prøve å overrekke filmen på dvd til Kong Harald, og at de kommer til å bruke den i en profileringsvideo fra Østfold.

FOTBALLTENNIS:Vivi Haug er med i en bursdagsfilm til kongen. Her under NM i fotballtennis på Tusenfryd. Foto: Scanpix
FOTBALLTENNIS:Vivi Haug er med i en bursdagsfilm til kongen. Her under NM i fotballtennis på Tusenfryd. Foto: Scanpix Vis mer