Skravler mobilnettet i senk

QUART (Dagbladet.no): Telenor Mobil utvidet mobilkapasieten på Quart med femti prosent før årets festival. Det var ikke nok.

Både Netcom og Telenor merker en voldsom økning i mobiltrafikken under Quart.

- Sammen med Norway Cup er dette de største trafikktoppene vi har i året, sier Telenor Mobils Jo Heldaas til Dagbladet.no.

Selskapet utvidet kapasiteten kraftig foran årets festival, men det ble ikke nok. De siste dagene har Telenors teknikere måttet utvide kapasiteten.

- Vi økte kapasiteten til 30 000 samtaler i timen, men nå ar vi vært opp i hele 36 000 i timen, sier Heldaas.

500 000 samtaler

Også i Netcom lukter det svidde kontantkort. I området rundt Quart er det vanligvis 50 000 samtaler i døgnet. Tirsdag var det 125 000, og siden har det bare økt. Også SMS-trafikken øker sterkt.

- Vi har økt kapasiteten betraktelig, og kan ta 1000 samtaler i området rundt Quart samtidig, sier Bjørnar Storeheier i Netcom.

Telenor har på sin side 400 000 samtaler i døgnet rundt festivalområdet, ved Caledonien og på festivalcampen. Dermed blir det over en halv million samtaler i døgnet.

Trafikktoppene for begge selskaper er rett før og etter de store konsertene.

- Da ringer alle samtidig. Da kan det hende at folk ikke får nettverk, men det er bare å prøve igjen, sier Telenors Heldaas.