Skravling på konsert: - Ukultur i Norge

Jarle Bernhoft mener artister selv må ta ansvar. Seigmen-gitarist Marius Roth Christensen mener Norge lider av en ukultur.

FLERE ASPEKTER: Bråk blant publikum handler litt om generell folkeskikk blant publikum, og litt om at tilbudet er så stort, mener Jarle Bernhoft. Foto: Malin Fezehai / Dagbladet
FLERE ASPEKTER: Bråk blant publikum handler litt om generell folkeskikk blant publikum, og litt om at tilbudet er så stort, mener Jarle Bernhoft. Foto: Malin Fezehai / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På kort tid har flere utenlandske artister sett seg nødt til å si ifra overfor norske publikummere.

I forrige uke var det Led Zeppelin-vokalist Robert Plant som fikk nok av snakkesalige bodøværinger. Onsdag denne uka ba den australske artisten Kirin J. Callinan Oslo-publikummet om å «holde kjeft» etter å ha sett seg lei av skravling i salen.

- Jeg kjenner Susanne Sundfør, vi har samarbeidet, og hun advarte meg faktisk om dette (at nordmenn prater under konsert, journ. anm), sa Callinan (33) til Dagbladet onsdag kveld.

Advarselen fra Sundfør ble tilbakevist av apparatet til Rogaland-artisten.

- Generell folkeskikk

Gjennom både band og soloprosjekt har Jarle Bernhoft (43) et solid antall konserter på samvittigheten.

Bernhoft tror det er flere forklaringer på hvorfor publikum gir seg til å skravle framfor å følge med på det som skjer på scenen.

- Det er ikke ett enkelt svar på det. Det handler litt om generell folkeskikk blant publikum, og litt om at tilbudet er så stort at det ikke nødvendigvis gjør det så spesielt å være på konsert lenger, skriver artisten i en mail til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer