Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Skreddersydd for Jahn

Jahn Teigen tviler på svært mye, men det har gått opp for ham at han nå skal hoppe inn i enda en ny drakt. Tre dager etter sin 50-årsdag debuterer han som filosofen René Descartes i musikalen «Sofies verden».

Torsdag 30. september står Teigen på scenen i Hangar 4 på Fornebu og synger operaparodien «Jeg tviler» foran over 2 000 publikummere. Folkene bak musikalen «Sofies verden» har dermed besatt enda en viktig rolle i tillegg til Øystein Wiik (Alberto) og Karoline Krüger (Sofie). Kabalen begynner nå å gå opp, men resten av lista blir neppe klar før i neste måned.

Skjelett

Siden han dukket opp som skjelett i Grand Prix i 1976, har Teigen hoppet inn og ut av utallige drakter. Han har vært vokalist i Popol Vuh, soloartist, klovn i Prima Vera, skuespiller og programleder på tv, og er slett ikke ukjent med musikalfenomenet, heller.

Siden 1977 er det blitt roller i så forskjellige oppsetninger som «Rocky Horror Show» og «Fisle Narrepanne i Tyrol» (1979/80) via «La Boheme» (1986/87) til «Which Witch» (1993) og «Charleys tante» i 1995.

Håndplukket

Nå er Teigen håndplukket til rollen som den franske filosofen og matematikeren Descartes (1596- 1650), men for sikkerhets skyld gikk han også igjennom en audition. De tyske produsentene nikket begeistret og sa ja etter tre sekunder.

- Vi var mange som ønsket oss Jahn i rollen som Descartes. Den er som skreddersydd for ham, sier komponisten Gisle Kverndokk.

- Gøy å være med på noe som er så stort, kvitterer Teigen. Han er allerede i gang med hjemmeleksa. Da vi møtte ham i går insisterte han på å lese noen bevingede ord av Descartes' fra en lærebok i filosofihistorie. Filosofi har interessert ham lenge.

- Vi er vel alle noen små filosofer, mener han.

Høy C

Øystein Wiik har skrevet librettoen etter Jostein Gaarders bok, og en tysk versjon av musikalen ble sett av 35 000 sist sommer. Nå blir det prøver på Fornebu fra midten av august, og 30. september er det klart for den første av 23 forestillinger på det som blir Nordens største teater. Uten at noen har løftet en finger, er 7 000 av de 50 000 billettene solgt.

Wiik og Teigen har for øvrig samarbeidet før. Noen husker kanskje «Ariel» med duoen To tenorer i Grand Prix i 1996.

- Vi ble vel sist, som vanlig, ler Teigen. Også i «Sofies verden» får han bruk for hele sitt stemmeregister. Det er han ikke i tvil om.
- Jeg tar høy C her også, reklamerer han og spanderer en liten lytteprøve fra «Jeg tviler».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling